keskiviikko 5. helmikuuta 2014

UUSIUTUVA RANTASALMI - Kysely kehitystarpeita ja ideoita kartoittamassa



Onko tällä mitään merkitystä?

”Onko tällä projektilla mitään merkitystä? Jos ei, niin mä en ainakaan osallistu.”

Näin tiukka ja tärkeä kysymys heitettiin Rantasalmen kirkonkylän kehittämisprojektin suunnittelijoille koululaisten työpajapäivänä keskiviikkona 29.1.2014. Projektisuunnittelijoiden tiimi kohtasi aamupäivällä peruskoululaisten ryhmän, jossa oli upeasti edustettuna koko oppivelvollisten kaari ekaluokkalaisista 9-luokkalaisiin. Iltapäivällä vuorossa oli lukion oppilaiden runsaslukuinen joukko. 

Työpajoissa merkittiin kartalle Rantasalmen kirkonkylän mukavia ja epämieluisia paikkoja, sekä kohteita, joita voisi kehittää. Lisäksi koululaiset pohtivat tulevaisuuden toiveitaan opiskelun, työn ja asumisen suhteen sekä mitä he ajattelevat Rantasalmen tulevaisuudesta.
Koululaisten työpajatyöskentelyn antia esitellään Rantasalmen kirkonkylän kehittämisprojektin edetessä kevättalven aikana. 

Tällä hetkellä projektissa on meneillään Uusiutuva Rantasalmi-kysely, jolla kerätään kuntalaisten ja vapaa-ajan asukkaiden näkemyksiä kirkonkylän kehittämistarpeista. Kyselyyn pääsee vastamaan Rantasalmen kunnan internet-sivuilta www.rantasalmi.fi
tai Rantasalmen kirjastossa jaossa olevien kyselylomakkeiden kautta. 

”Onko vastaamisella mitään merkitystä”? Kyllä on. Vastauksien perusteella saadaan tietoa kirkonkylän arvoista ja siitä, kuinka tarjolla olevat palvelut koetaan. Erityisesti kyselyllä kartoitetaan rantasalmelaisten ideoita ja näkemyksiä kirkonkylän kehittämiskohteita ja myös suunnasta, johon kirkonkylän tulevaisuutta tulee rakentaa. Vastaukset ovat projektin jatkotyöskentelyn vankka pohja.



Uusiutuva Rantasalmi- kysely

Vastaamalla annat arvokasta tietoa 
Rantasalmen kirkonkylän kehittämiseksi.

Vastaa 2.3.2014 mennessä!

Vastaamaan pääset joko:
·       kunnan nettisivujen kautta osoitteessa www.rantasalmi.fi
·       tai paperiversiona Rantasalmen kirjastolla

Maailma muuttuu. Rantasalmen kirkonkylän 
tulevaisuus ei ole taattu, se pitää tehdä. Osallistu!



 







1 kommentti: