perjantai 7. maaliskuuta 2014

Tarmon päivänä 6.3. Rantasalmella jututettiin kirkonkylän kehittämisestä



Kiitos palautteen runsaudesta!

Rantasalmen kirkonkylän kehittämisprojektissa on vietetty Vuorovaikutusviikkoja välillä 29.1.-9.3.2014. Viikkojen aikana kuntalaiset ovat vastanneet Uusiutuva Rantasalmi-kyselyyn ja projektisuunnittelijat ovat tavanneet ihmisiä yhteensä seitsemässä eri jututustuokiossa. Toivottavasti viimeistään maaliskuun 5.päivän Rantasalmen Lehdessä ollut gallup-haastattelu toi kirkonkylän kehittämisprojektin lukijoiden tietoisuuteen.

Tarmon päivänä Rantasalmella oli teho-jututuspäivä. Yli 50 eläkeläisen, Huilipaikkalaisten, kirjoitusyhdistys Ernestiläisten ja S-marketissa iltapäivällä asioineiden kohtaamiset kartuttivat projektisuunnittelijoiden kehitysideasaalista roimasti. Päivän aikana keskusteluissa esiin nousi erityisesti terveyspalvelujen tilanne, annettiin lukuisia ehdotuksia kirkonkylän ilmeen kohentamiseksi ja pohdittiin Rantasalmen tulevaisuutta vuonna 2035. Projektisuunnittelijoille luovutettiin myös 24 yhdistyksen allekirjoittama vetoomus Seuralan kunnostamisesta. Kiitos kaikille osallistuneille!

Vuorovaikutusviikkojen nyt päätyttyä projektissa siirrytään seuraavaan vaiheeseen, Visiointiin. Maalis- ja huhtikuun aikana projektisuunnittelijat kokoavat Vuorovaikutusviikoilta kertyneet ideat ja havainnot kehityskohde- ja toimenpide-ehdotuksiksi. Nämä ehdotuksen esitellään lauantaina 12.4. kaikille avoimessa Uusiutuva Rantasalmi – foorumissa Oskarin Pönttöpäivän yhteydessä. Paikalle odotetaan kuntalaisia, vapaa-ajan asukkaita, päättäjiä, yrittäjiä, kiinteistönomistajia ja yhdistyksien edustajia keskustelemaan ehdotuksista. Foorumin jälkeen käynnistyy Uusiutuva Rantasalmi – äänestys, jossa jokainen voi antaa kannatuksensa tärkeimmäksi pitämilleen kehittämiskohteille ja kehittämistoimenpiteille. Kuntalaisten tahtotila kirjataan kirkonkylän kehittämisprojektin loppuraporttiin, joka virallistetaan kesäkuussa valtuuston päätöksellä Rantasalmen kirkonkylän kehittämistä ohjaavaksi työkirjaksi.

Rantasalmen kirkonkylän kehittämisprojekti on päässyt hyvään vauhtiin. Matkaa on vielä mainiosti jäljellä. Kuntalaisia toivotaan osallistumaan aktiivisesti kirkonkylän kehittämistä koskevaan keskusteluun ja ajatustenvaihtoon. Rantasalmen Lehdessä jatkuu aiheeseen liittyvä kirjoittelu koko kevään ajan ja jokaisen mielipide on tärkeä. Keskustelua käydään myös projektin blogissa www.uusiutuvarantasalmi.blogspot.com.

Projektisuunnittelijat tavoittaa seuraavasti:

Jaakko Rintamäki     
puh. 040 678 1879      

Henna Arkko             
puh. 040 741 7050      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti